Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkzaamheden begonnen op de Hugo de Vrieslaan: "Het asfalt was aan het einde van zijn levensduur"

5 november 2021, 13.30 uur · Aangepast 5 november 2021, 14.38 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

Het asfalt op de Hugo de Vrieslaan, ter hoogte van de Middenweg, is beschadigd en wordt vernieuwd. Het autoverkeer en het openbaar vervoer worden omgeleid. De makers van het AT5-programma Het Verkeer zijn aanwezig bij de werkzaamheden.

AT5

De werkmannen zijn hard aan het ploeteren terwijl het asfalt met grote machines van het wegdek wordt  geschraapt. Directievoerder Luc van Beuzekom is te spreken over het verloop van de werkzaamheden. "Het asfalt was aan het einde van zijn levensduur. Wij halen twee lagen asfalt eruit, en wij brengen ook weer twee nieuwe lagen asfalt aan. Zo kunnen wij er de komende jaren weer mee vooruit", aldus de directievoerder.

Quote

"Nee, ik heb er helemaal geen last van, ik vind het eigenlijk wel gezellig"

buurtbewoner

Het vervangen van het asfalt gaat gepaard met veel lawaai. Maar de buurtbewoners vinden het eigenlijk helemaal geen groot probleem. "Amsterdam, altijd lawaai", vertelt een man wiens huis uitkijkt op de werkzaamheden. Hij vervolgt: "Nee, ik heb er helemaal geen last van, ik vind het eigenlijk wel gezellig. Ik dacht niet echt dat het nodig was, maar het blijkt."

Een fietsende vrouw die de regen en wind trotseert heeft nog wel een tip voor de mannen die aan het werk zijn. "Het fietspad moet ook worden vervangen. Daar ben ik voorstander van. Als je ziet hoeveel kuilen in het fietspad zit, het is verschrikkelijk.

Het asfalt wordt van het wegdek geschraapt

Gevolgen voor het verkeer

Bussen en autoverkeer worden omgeleid over de Kruislaan via bebording. Voor fietsers en voetgangers blijft de Hugo de Vrieslaan toegankelijk. De werkzaamheden zijn 12 november gereed en dan ligt er weer een gloednieuwe asfaltlaag op de Hugo de Vrieslaan.

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden