Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie balen van slap Ajax: "Waarom zet je tegen zo'n tegenstander vier verdedigers neer?"

8 november 2021, 19.40 uur · Aangepast 9 november 2021, 15.24 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Na de winst van Ajax tegen Dortmund in de Champions Leauge hebben de Amsterdammers weer belangrijke punten misgelopen richting het kampioenschap. De club wist zondagavond niet voorbij Go Ahead Eagles te komen: 0-0. Kale en Kokkie balen van het spel van hun ploeg en willen dat de ploeg meer energie gaat stoppen in hun spel. 

Kale legt meteen de vinger op de zere plek. "Als je niet bereid bent om van begin af aan de dingen te doen die je gewend bent, niet bereid bent om vuile meters te maken..Dan loop je dit op. En dan is Go Ahead een stugge ploeg die met elf man voor de goal gaat hangen. We hadden gehoopt op een wake-upcall na het verhaal tegen Heracles (0-0,red.), maar ze deden precies hetzelfde."

Opstelling

Kokkie snapt niks van de opstelling die trainer Erik Ten Hag neerzette. Hij vindt dat hij zijn huiswerk niet goed heeft gedaan. "Go Ahead verdedigt met z'n tienen. Waarom zet je dan in godsnaam vier verdedigers neer en een verdedigende middenvelder. Waarom geef je tegen zo'n tegenstander niet bepaalde spelers speelminuten?"

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938