Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Vijf jaar cel voor aanrijding waarbij Muhammed (28) uit Bos en Lommer omkwam

12 november 2021, 07.43 uur · Aangepast 12 november 2021, 08.10 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Zandvoorter Joery S. moet vijf jaar de cel in voor de dodelijke aanrijding waarbij de 28-jarige Muhammed Ali Elitok uit Bos en Lommer om het leven kwam. De 22-jarige S. reed onder invloed van alcohol en drugs met hoge snelheid door rood en botste daarbij op de auto van Muhammed. De Belgische verloofde van Muhammed, die op de bijrijdersstoel zat, raakte zwaargewond.

Martin Damen

Na het uitzitten van zijn celstraf mag S. de eerste zes jaar niet meer achter het stuur, meldt het Noordhollands Dagblad. Ook moet hij de ouders van het slachtoffer een schadevergoeding betalen van twintigduizend euro. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De rechtbank merkt het vertoonde verkeersgedrag van S. aan als roekeloos. S. was al eerder voor verkeersovertredingen en ongevallen veroordeeld. Na een eerdere veroordeling had hij zelfs een verplichte educatieve cursus gevolgd over de risico's van alcohol in het verkeer voordat hij zijn rijbewijs terugkreeg.

Hele dag gedronken

Het dodelijke ongeval gebeurde iets voor middernacht op 26 juni op de Basisweg in Westpoort. De Zandvoorter was onderweg van Amsterdam naar huis, nadat hij had gevaren met een vriend en uit eten was gegaan. De hele dag door had hij gedronken. Terwijl hij in gesprek was met een vriend die op de bijrijdersstoel zat, zou hij niet hebben opgemerkt dat het verkeerslicht op rood stond.

Muhammed werd door de klap uit de auto geslingerd. Zijn vriendin raakte bekneld in de auto. Beiden werden met spoed overgebracht naar een ziekenhuis waar Muhammed de volgende dag overleed. Zijn vrienden omschreven Muhammed eerder als 'een topper' die altijd behulpzaam was en moeilijk nee kon zeggen. 

S. en zijn bijrijder liepen lichte verwondingen op bij het ongeval.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938