Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wethouder wil capaciteit vrije inloop bij coronatestcentra beter benutten

18 november 2021, 11.56 uur · Aangepast 18 november 2021, 19.16 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Er moet beter gebruik worden gemaakt van de vrije inloop bij coronatestcentra. Dat zegt wethouder Simone Kukenheim (D66) donderdagochtend in haar reactie op vragen over de technische storing die het afsprakensysteem in de afgelopen dagen trof.

Door de problemen met het afsprakensysteem konden veel mensen in de afgelopen dagen zowel online als telefonisch geen afspraak maken. Veel bezoekers wilden gelijktijdig een testafspraak maken, terwijl er maar weinig tijdvakken beschikbaar waren.

Kukenheim reageerde donderdagochtend in de commissievergadering Zorg, Jeugdzorg en Sport op vragen van onder meer Jenneke van Pijpen (GroenLinks) en Marianne Poot (VVD) over de storing. Volgens haar konden door de technische problemen woensdag slechts 5.600 van de 6.750 plekken worden ingevuld. 

De wethouder benadrukte dat er een alternatief is voor mensen die een foutmelding krijgen bij het plannen van een afspraak. "Bij de grote testcentra is er een vrije inloop. Daar willen we beter over communiceren." 

De locaties waar nu zonder afspraak getest kan worden zijn het Buikslotermeerplein, het Anton de Komplein, de RAI, de Teleportboulevard en het Slotervaartziekenhuis. Bij deze locaties geldt wel dat de vrije inloop mogelijk eerder stopt als het er erg druk is.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938