Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Kabinet stelt inderdaad landelijk vuurwerkverbod in

19 november 2021, 15.47 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Amsterdam is niet de enige plek waar het afsteken deze jaarwisseling niet mag. Het kabinet heeft besloten dat in het hele land een vuurwerkverbod geldt. Dit vanwege het hoge aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. 

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zegt tegen de NOS dat de rek in de zorg er totaal uit is. Vorig jaar gold er ook een landelijk vuurwerkverbod om te voorkomen dat de ziekenhuizen het druk zouden krijgen met vuurwerkslachtoffers. "We hebben vorig jaar echt gezien dat het hielp, dus het is goed en verstandig om het dit jaar weer te doen", zegt De Jonge. 

Door het verbod mag er geen vuurwerk verkocht of afgestoken worden. Gemeenten mogen wel professionele vuurwerkshows geven. Dat zou in Amsterdam ook gebeuren, maar begin deze week besloot burgemeester Halsema om die vieringen af te blazen. De perspectieven voor de feesten waren volgens  haar 'zeer somber'.

Gisteravond werd bekend dat meerdere burgemeesters, waaronder Halsema, een brief aan het kabinet hadden geschreven met de oproep om het vuurwerk in het hele land te verbieden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938