Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Verschillende berichten over schooladvies van OMT

25 november 2021, 11.44 uur · Aangepast 25 november 2021, 14.17 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Er is onduidelijkeid over het advies van de deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) over het eventueel sluiten van de scholen. 

Volgens de NOS adviseert het OMT om de basisscholen en middelbare scholen niet te sluiten. Dat zouden bronnen hebben gezegd. Geadviseerd zou worden om eerst te kijken wat er met andere sectoren kan gebeuren om het aantal besmettingen terug te dringen. 

Maar RTL Nieuws meldt iets anders. Het OMT zou verdeeld zijn en twee scenario's hebben voorgelegd. Het eerste is om alle scholen te sluiten en dan ook "de hele maatschappij dicht". Het tweede is om de scholen open te houden, maar dan niet de hele maatschappij te sluiten. Daarbij zijn er wel aangescherpte maatregelen, maar is er geen volledige lockdown. 

Het aantal besmettingen in het hele land lag gisteren hoger dan ooit. Ook wijst zorgpersoneel erop dat er een situatie dreigt waarin alle bedden op de Intensive Care-afdelingen in het hele land vol liggen en er dus geen nieuwe patiënten meer opgenomen kunnen worden. Tegelijkertijd zegt onderwijspersoneel dat het sluiten van de scholen grote gevolgen voor de leerlingen heeft.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938