Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tien procent passagiers KLM-vluchten uit Zuid-Afrika besmet: 60 positieve tests

27 november 2021, 08.02 uur · Aangepast 27 november 2021, 08.31 uur · Door Doron Sajet

Van de 600 passagiers op de twee KLM-vluchten uit Zuid-Afrika die gisteren op Schiphol landden zijn er 61 positief getest op corona.

De GGD-locatie op Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

Dat meldt de NOS. De GGD zei eerder rekening te houden met 85 besmette passagiers. 

Sinds gisteren 12.00 uur geldt er een vliegverbod voor vluchten uit landen uit het zuidelijke deel van Afrika. De passagiers en bemanning van twee KLM-vluchten, uit Johannesburg en Kaapstad, die beide tegen 11.00 uur landden op Schiphol, moesten van demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid allemaal eerst getest worden voordat ze luchthaven mochten verlaten.

Er zijn grote zorgen dat de besmette passagiers de nieuwe omikron-variant van het coronavirus zouden kunnen overdragen. Of een meerdere positief getest passagiers besmet zijn met de omikron-variant moet worden vastgesteld in een laboratorium in Rotterdam.

Isolatie

Reizigers die positief zijn getest, zijn door het Rode Kruis met busjes naar een isolatiehotel gebracht. Dat is een hotel op of nabij Schiphol. Ze moeten daar zeven dagen blijven indien ze klachten hebben. Wie geen klachten heeft, mag na vijf dagen weg.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938