Start van hoofdcontent

Stad

nl

Beloning van 15.000 euro voor gouden tip dood Biondy 'Bradley' Lucas

1 december 2021, 13.00 uur · Aangepast 1 december 2021, 15.50 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De hoofdofficier van justitie in Amsterdam looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de dood van de 53-jarige Biondy Lucas. Hij kwam eerder dit jaar vermoedelijk door een misdrijf om het leven. In het opsporingsprogramma Bureau 020 vraagt de politie aandacht voor de zaak.

Op 17 juni gaan agenten naar een woning in de Van Hallstraat in West. Bekenden van de bewoner, Biondy Lucas, hebben aangegeven dat ze al enige tijd geen contact meer met hem kunnen krijgen. Eenmaal aangekomen treft de politie een overleden man aan. Het blijkt inderdaad om de 53-jarige Lucas te gaan, die ook wel Bradley wordt genoemd. Onderzoek wijst uit dat hij hoogstwaarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen.    

"De recherche begint meteen met het verzamelen van alle beschikbare informatie om snel te kunnen achterhalen wat Lucas overkomen is", zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. "Helaas leiden die inspanningen er tot op heden niet toe dat met zekerheid te zeggen is wat zich in de woning heeft afgespeeld."  Uit het onderzoek naar de dood van Biondy Lucas komt naar voren dat hij vermoedelijk in de woning aan de Van Hallstraat om het leven is gebracht en dat dit al ruim een week voordat hij werd aangetroffen gebeurde. 

"Lucas was bekend met een verslaving aan verdovende middelen", zegt Stor. "Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat een conflict gerelateerd aan zijn drugsgebruik de aanleiding kan zijn voor wat zich heeft afgespeeld. Maar ook andere scenario's rond de toedracht van de dood van Lucas worden op dit moment niet uitgesloten."

Flyers

De recherche vraagt dezer dagen aandacht voor de dood van Lucas, onder meer door flyers uit te delen in de omgeving van de Van Hallstraat. Lucas begaf zich daar vaak en werd door veel mensen gekend. De politie komt graag in contact met mensen die voorafgaand aan 17 juni iets opvallends hebben gezien of gehoord rondom de woning van Lucas in de Van Hallstraat en die dat nog niet gedeeld hebben.

Ook alle andere informatie rond zijn dood, bijvoorbeeld over een mogelijke toedracht, kan van groot belang zijn voor het onderzoek. De tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van een of meerdere verdachte(n) wordt door justitie beloond met 15.000 euro.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.