Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Laatste eer aan overleden café-eigenaar Jan de Beer: "Bij hem was iedereen welkom"

1 december 2021, 20.18 uur · Aangepast 2 december 2021, 14.33 uur · Door Sammie van den Broek

Jan de Beer werd woensdagmiddag voor het laatst uitgezwaaid. De Beer was 35 jaar te vinden achter de bar van het iconische café De Wetering. De 'eigenwijze' kroegbaas kwakkelde al een tijd met zijn gezondheid, maar door corona overleed hij vorige week maandag.  

Op zijn 77ste verjaardag zou het dan eindelijk gebeuren. Jan de Beer zou na jaren in de horeca te hebben gewerkt met pensioen gaan. Zo ver kwam het niet. Familie, vrienden en vaste gasten verzamelden zich bij het café om afscheid te nemen van de iconische kroegbaas.

Jan de Beer in april 2021.

 Meerdere keren sprak AT5  De Beer over de coronamaatregelen in de horeca. Bijvoorbeeld op 6 juni dit jaar toen hij zich zorgen maakte over de extra taken die kwamen kijken bij de heropening van de horeca. En op 21 april was hij, na de lockdown, met zijn terras weer open, maar had hij vraagtekens bij het terrassenbeleid.

"Een harde werker, recht door zee en iemand waarmee je een goed gesprek kon voeren." Zo beschrijft een vaste klant Jan. Een vrouw die in de straat woont hoeft niet lang na te denken over de vraag wat ze gaat missen aan Jan. "Zijn betrokkenheid en de grote mond", lacht ze. "Laten we zeggen dat het een eigenzinnig persoon was, je kan ook zeggen stronteigenwijs", vertelt een andere buurtbewoner.

In De Wetering hield Jan met groot succes de vooruitgang tegen. "Je kon bij Jan niet pinnen", vertelt een vaste bezoeker van het café. Twee bewoners van de buurt kijken geëmotioneerd naar de het tafereel voor het café. "Einde van een tijdperk", zegt de vrouw. De ander vult haar aan: "Ja, echt een einde van tijdperk dat komt nooit meer terug."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938