Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Grote brand in jachthaven Nieuw-West, sein brand meester

3 december 2021, 16.22 uur · Aangepast 3 december 2021, 23.09 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In een jachthaven aan de Oude Haagseweg in Nieuw-West is vanmiddag brand uitgebroken. De brand woedt in een loods met boten en auto's. Rond 17.40 uur gaf de brandweer het sein brand meester. 

Rond 16.00 uur kwam er een automatische brandmelding binnen. Toen de brandweer aan kwam, bleek het om een zeer grote brand te gaan. Er werd daarna groot opgeschaald. "We gaan met heel veel materieel er naartoe", liet een brandweerwoordvoerder weten. 

Gastank

Omstanders werden door agenten op afstand gehouden. Zij zeiden dat er sprake was van ontploffingsgevaar. Rond 17.15 uur liet de brandweerwoordvoerder weten dat dat veranderd was. "Er was een gastank, maar daar is geen gevaar meer." 

Verschillende woonwagens zijn vanwege de rook ontruimd. De bewoners zijn in een bus opgevangen. Ook is er door de brandweer een hond gered uit een boot. 

De rook was in de wijde omgeving te zien. Ook was de brandgeur in omliggende wijken te ruiken.  De brandweer raadt buurtbewoners die last hebben van de rook aan deuren en ramen gesloten te houden.

Rijkswaterstaat  Verkeersinformatie liet weten dat de rook ook op de A4 bij Sloten te zien is. Toch zorgt dat niet voor problemen. "De brand is niet direct langs de weg en vormt dus geen gevaar voor het verkeer. Wel kan de brand afleiden, dus blijf op de weg letten."

Bij de brand is niemand gewond geraakt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938