Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Marengo-proces gaat vandaag verder in de Bunker

7 december 2021, 09.52 uur · Aangepast 9 december 2021, 13.21 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In de Bunker in Osdorp gaat vandaag de rechtszaak tegen Ridouan Taghi verder. Het is de derde dag van de inhoudelijke behandeling van het Marengo-proces. In de rechtbank wordt vandaag tijd gemaakt voor de zaak van de moord op Ranko Scekic, drie voorbereidingen van moord en een poging tot moord.

AT5 / Luuk Koenen

De zaken die vandaag worden besproken speelden zich allemaal af in en rond Utrecht in de periode van juni 2015 tot en met oktober 2016. De moord op de 45-jarige Ranko Scekic werd gepleegd op 22 juni 2015. Kroongetuige Nabil. B legde eerder al verklaringen af over de liquidatie van Scekic, in de rechtbank wordt hij vandaag ook verhoord over de processen. 

Bij de Bunker is weer veel politie aanwezig. Eerder werd ook gemeld dat het leger mogelijk in zou worden gezet voor de beveiliging van de rechtbank, vanwege de vele mensen die nodig zijn. Of ze vandaag aanwezig zijn is niet te zien. Een verslaggever meldt dat hij vooral de bewakingseenheid van de politie ziet. 

Neef van Taghi

In oktober werd de neef en advocaat van Taghi, Youssef, gearresteerd. Hij zou volgens het OM ingeschakeld zijn om een gewelddadige ontsnappingspoging voor te bereiden en hij zou als 'boodschapper' hebben gefungeerd tussen Taghi en zijn organisatie. 

De advocaat gaf ook les als gastdocent aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) aan rechtenstudenten. De studenten vonden dat de neef van Taghi het goed deed en erg betrokken was. 

Deze maand volgen nog zes andere dagen waar het proces inhoudelijk wordt besproken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938