Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gedenktocht voor Roy Ristie afgeblazen vanwege besmettingsgevaar

10 december 2021, 10.29 uur · Aangepast 10 december 2021, 11.36 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De 'brasa waka' die zaterdag gehouden zou worden voor de overleden Roy Ristie is afgeblazen. Volgens de organisatoren is er een te groot risico op besmetting met het coronavirus. "De geest van Roy is verbinding en bouwen, niet breken en besmetten."

De programmamaker, politicus en prominente Amsterdammer overleed vorige week vrijdag op 68-jarige leeftijd na een besmetting met het coronavirus. Naar aanleiding van zijn overlijden werd een gedenktocht  door Zuidoost georganiseerd.

"Roy was grappig en gezellig maar pakte verantwoordelijkheid, juist voor zijn mensen. Het besmettingsgevaar tijdens een wandeling in covid-tijd, met als risico dat besmettingen in Zuidoost toe  kunnen nemen, is een verantwoordelijkheid die wij nu niet kunnen en willen dragen omdat onze doelstelling is om Roy geestelijke rust te brengen", schrijven de organisatoren. "Roy zou nooit willen dat er maar een hint was van gevaar voor ‘zijn’ mensen uit de Bims."

De afscheidsbijeenkomst van zondag gaat wel door. Belangstellenden kunnen tussen 12.00 uur en 17.00 uur een laatste groet brengen in Afscheidshuis Amsterdam Zuidoost, nabij station Bijlmer Arena. Het gaat om een doorloopevenement waarbij een qr-code en een mondkapje verplicht zijn. De dienst wordt ook live op internet uitgezonden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938