Start van hoofdcontent

Stad

nl

Trendwatcher Vincent Everts tijdens livestream in eigen woning overvallen

15 december 2021, 18.25 uur · Aangepast 15 december 2021, 19.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Trendwatcher Vincent Everts is aan het begin van de avond het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Dat gebeurde in zijn eigen woning in Nieuw-West, terwijl hij te zien was in een livestream over de coronacrisis met Maurice de Hond.

De overval vond rond 17.20 uur plaats. Te zien is dat Everts op staat en tegen een van de overvallers "ik heb helemaal geen Bitcoin" zegt. "Ik ben in de uitzending en er loopt hier iemand met een...", zegt hij daarna. Vervolgens gaat het beeld op zwart. 

Pistool

Na een aantal minuten komt Everts terug. "Ik zat gewoon met jullie te praten, drie jongens kwamen binnen, die trokken allemaal camera's weg, die hielden een pistool op mijn hoofd en zeiden, 'Bitcoin, Bitcoin'. En ze waren binnengelaten omdat ze net deden alsof ze een pakketje hadden."

Everts vertelt dat ze ook zijn kinderen hebben bedreigd. "Op een gegeven moment werd ik zo pissig dat ik zei, schiet maar als je dat wil, en op een gegeven moment, ik was duidelijk niet van plan om mee te werken.... toen zijn ze weggerend. We hebben 112 gebeld en de politie komt nu."

Signalementen

De politie heeft de signalementen van de daders inmiddels via Burgernet verspreid. Het gaat om mannen van 17 tot 19 jaar oud, waarvan één een DHL-jas droeg. De drie hadden mondkapjes op. Wie ze ziet, wordt gevraagd 112 te bellen.

Bij de woning staan inmiddels meerdere politiewagens. Everts noemt de overval in de livestream te bizar voor woorden. "Het is echt angstaanjagend. Ik heb wel eens vaker gehoord dat er overvallen worden gepleegd vanwege Bitcoins, maar het is echt onzin, net alsof je een bankrekening wil overvallen."

Het afgelopen jaar zijn er meer bekende Nederlanders in de stad overvallen. Burgemeester Halsema noemde dat begin december tijdens een vergadering zorgelijk. Ze zei verder dat er vaak een relatie bestaat met het "tentoonstellen van luxegoederen op social media" en gaf als advies om daarop te letten. "Omdat mensen die kwaad in de zin hebben daar misschien een motief in kunnen vinden."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de daders van de overval niet meer in de omgeving aangetroffen zijn en dat er nog onderzoek wordt gedaan. Ook wordt er nog aangifte gedaan. 

Everts laat via Twiter weten 'nu ok' te zijn. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938