Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buitenbaden Noorderparkbad en De Mirandabad open tijdens lockdown

22 december 2021, 11.00 uur · Aangepast 22 december 2021, 11.28 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ook dit jaar kan tijdens de lockdown in buitenbaden in de stad worden gezwommen. Momenteel is het al mogelijk om in het buitenband van het De Mirandabad in Zuid te zwemmen, vanaf 29 december komt daar het buitenbad van het Noorderparkbad in Noord bij.

NH Nieuws

Normaal sluiten de buitenbaden op 1 september. Door de lockdown zijn nu ook de binnenbaden gesloten. "Afgelopen winter hebben we gezien hoe groot het animo voor zwemmen in de buitenbaden was. Daarom hebben we besloten om ook dit jaar de buitenbaden te openen tijdens de lockdown", laat Simone Kukenheim (Sport) weten. 

"Zo kunnen Amsterdammers in deze lastige tijd waarin veel niet mag, in beweging blijven en hun zinnen verzetten. Bewegen is niet alleen fijn, maar draagt ook bij aan de gezondheid en daarmee aan de weerbaarheid van mensen."

Wetsuit en badmuts 

De temperatuur van het zwemwater schommelt ergens tussen de 18 en 21 graden. Als het 's nachts gevroren heeft, kan het kouder zijn. Zwemmers wordt aangeraden een wetsuit en badmuts te dragen. 

Omkleden kan in het Noorderparkbad in een buitenkleedruimte. Bij het De Mirandabad kunnen zwemmers zich aan de rand van het zwembad omkleden, of in een speciaal neergezette tent. De buitenbaden zijn van 9.00 tot 16.00 uur geopend, en in het weekend van 09.00 tot 16.00 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938