Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Enorme ravage na plofkraak geldautomaat in hotel Diemerhof

31 december 2021, 05.15 uur · Aangepast 31 december 2021, 08.39 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Inter Visual Studio

Vanmorgen rond 04.30 uur is een plofkraak gepleegd aan het Diemerhof in Diemen. Er is een poging gedaan om daar een geldautomaat in een hotel op te blazen. Het hotel is ontruimd, de aanwezigen zijn ongedeerd gebleven en inmiddels mogen de gasten het hotel weer in.

Het gaat om het Via Hotel. Alle gasten en werknemers zijn geëvacueerd en staan buiten, in totaal gaat het om tenminste 75 gasten en werknemers. Geen van hen is gewond geraakt bij de explosie. De ravage is enorm, laat de politie weten. Er zijn gevels weggeblazen, deuren zijn beschadigd en ruiten zijn gesprongen.

Volgens de politie is de geldautomaat in het hotel opgeblazen. De omgeving is ruim afgezet. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de EOD (Explosieven Ontruimingsdienst Defensie) is aanwezig.

Na onderzoek blijkt dat er geen verdere explosieven in het hotel aanwezig zijn. De gasten zijn tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen gebouw en worden nu een voor een weer naar het hotel begeleid om bij hun spullen te komen.

Of er buit is gemaakt bij de kraak is nog onbekend. Naar aanleiding van getuigenverklaringen gaat de politie nu uit van twee verdachten. Er wordt opgeroepen om het te melden wanneer mensen iets gezien hebben of meer weten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938