Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meerdere auto's en scooters in brand op oudejaarsavond

31 december 2021, 20.32 uur · Aangepast 1 januari 2022, 03.20 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Hans

De brandweer is vanavond meerdere keren uitgerukt voor meldingen van auto- en scooterbranden. Het was onder meer raak op de Eva Besnyostraat op IJburg en de Postjeskade in West.

Op de Eva Besnyostraat, ter hoogte van de Pampuslaan, vloog rond 19.15 uur een auto in brand. Op een video van een omstander zijn metershoge vlammen te zien. 

AT5

Op de Burgemeester Van Leeuwenlaan in Nieuw-West kwam bijna tegelijkertijd een melding van een autobrand binnen. Om 20.25 uur zou er ook een auto in brand zijn gevlogen op Plein '40-'45, ook in Nieuw-West. Tien minuten later rukte de brandweer uit voor een melding op de Den Helderstraat in Noord.  Om 21.20 uur moest de brandweer een brandend busje blussen op de Hertspieghelweg in West.

Rond 21.55 uur rukte de brandweer uit voor een melding van een autobrand op de Burgemeester De Vlugtlaan in Nieuw-West. Op de Van Heemskerckstraat in West ging vijf minuten later een auto in vlammen op. Op de Justus van Maurikstraat Justus van Maurikstraat in Nieuw-West werd een halfuur later ook een autobrand gemeld.

Verder werden er scooterbranden op de Admiraal de Ruijterweg en de Postjeskade gemeld. Net als vorig jaar heeft de brandweer het daarnaast druk met branden in ondergrondse containers. Ook wordt het vuurwerkverbod zeer regelmatig genegeerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938