Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vuurwerk gegooid naar agenten op Dam, deel feestvierders weggestuurd

31 december 2021, 23.37 uur · Aangepast 1 januari 2022, 14.08 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Inter Visual Studio / Remy Roosien

De politie heeft de Dam rond 00.30 uur deels leeggemaakt. Dat gebeurde nadat er met vuurwerk naar agenten was gegooid. 

Een woordvoerder van de politie zegt dat de situatie wel onder controle was. Er is volgens haar niet 'geveegd', maar agenten hebben wel veel mensen weggestuurd. De Mobiele Eenheid zorgde er uiteindelijk voor dat er op ongeveer de helft van de Dam geen mensen meer konden staan. Het aantal feestvierders daalde mede daardoor flink.

Rond 01.00 uur waren de meeste mensen uit zichzelf vertrokken. De Dam is ook weer volledig toegankelijk. De meeste agenten zijn inmiddels weg.

Drie- tot vierduizend Amsterdammers, toeristen en dagjesmensen hadden zich rond 23.30 uur verzameld op de Dam om de start van het nieuwe jaar te vieren. Het was er drukker dan op bijvoorbeeld de Nieuwmarkt. De oud en nieuw-vierders verzamelden zich vooral om de kerstboom.

De politie kan vannacht nog niet zeggen of er vanavond en vannacht mensen zijn aangehouden op de Dam. Dat zal morgen bekend worden gemaakt.

In de hele stad werd, ook om 00.00 uur, ondanks het verbod toch vuurwerk afgestoken. 

In Floradorp in Noord was het vanavond juist relatief rustig. Het traditionele vuur op het grasveld mocht niet doorgaan. Wel zijn er op straat een paar pallets in brand gestoken en wordt er vuurwerk afgestoken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938