Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Buurt op de bres voor door vuurwerk beschadigde ijssalon: "Onvoorstelbaar en hartverwarmend"

2 januari 2022, 20.30 uur · Door Jimmy Miltenburg

Een ijssalon op Tussen Meer in Osdorp is oudjaarsnacht slachtoffer geworden van vandalisme. Een koelmotor van de koelkast en een boekenkast die voor de deur stond zijn verwoest. Een door buurtbewoners opgezette inzamelingsactie levert ruim tweeduizend euro op.

"Het is zo hartverwarmend, ik loop de hele dag met tranen in mijn ogen", aldus eigenaresse Willeke Brouwer. "We zaten echt in zak en as, ook dat nog dachten we, want we hadden al zo'n rotjaar achter de rug. Dan kom je thuis en hangt die motor aan de wand. Dat boekenkastje ligt aan puin en dat is ook erg jammer, want het is een verbindende factor in de buurt." Vandalen hebben met vuurwerk de motor van de muur af geblazen en het boekenkastje lijkt moedwillig gesloopt te zijn.

Lieve mensen, Ton en Willeke van Verona wil jullie allemaal danken uit hun hart voor alle lieve woorden, fijne...

Posted by Verona Gelati on Sunday, January 2, 2022

Buurmeisje

In die kast staan niet alleen boeken, weet Willeke. Ook is er een vrouw uit de buurt die daar maandverband in zet voor meisjes en vrouwen die dat niet kunnen betalen. De gesloopte koelkastmotor is voor de ijssalon ook een ramp, want een nieuwe kost duizenden euro's. "Mijn buurmeisje was helemaal kapot ervan toen ze het zag en zij heeft de actie laten rollen door een bericht op Facebook te zetten", vertelt Willeke. "Mensen komen zelfs met geld aan de deur. Ik hou het niet droog, want als het zo doorgaat kunnen we een nieuwe motor betalen."

De ijssalon zit al 47 jaar op Tussen Meer en blijkt een favoriet van de buurt. De inzamelingsactie heeft na enkele uren al ruim 2.200 euro op de teller staan. "Ik vind het onvoorstelbaar en hartverwarmend", vertelt de eigenaresse. "Ik ben de mensen super dankbaar, dat ze op die manier laten zien dat wij wat voor ze betekenen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938