Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Royce de Vries ook door politie gewaarschuwd dat hij gevaar loopt'

3 januari 2022, 15.05 uur · Aangepast 3 januari 2022, 18.58 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft Royce de Vries, zoon van de vorig jaar vermoorde Peter R. de Vries, gewaarschuwd dat hij ook gevaar loopt. Onbekenden zouden hem willen vermoorden, zo blijkt volgens Het Parool uit een anonieme tip aan het korps.

"De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de zussen van Nabil B. bijstond in een civiele kwestie tegen de staat", zegt Royce de Vries tegen Het Parool.

Nabil B. is de kroongetuige in het Marengo-proces. Daarin wordt de ciminele organisatie vervolgd waar Ridouan T. het kopstuk van zou zijn. Tijdens het proces werden B's advocaat Derk Wiersum en zijn broer Reduan B. geliquideerd. Afgelopen juli werd Peter R. de Vries doodgeschoten, die fungeerde als de vertrouwenspersoon van B.

"Naar aanleiding van de dreiging die er momenteel kennelijk op mij rust, zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging," zegt De Vries. "Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen."

De politie onderzoekt de tips.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938