Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Ajax negeert quarantaineregels en vliegt vier besmette Ajacieden terug naar Amsterdam

7 januari 2022, 10.26 uur · Aangepast 7 januari 2022, 13.07 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ajax heeft vier Ajacieden die woensdag in Portugal positief testten op corona terug laten vliegen naar Nederland. De club heeft daarmee de quarantaineregels overtreden.

De besmette personen werden amper een dag na hun positieve test per privévliegtuig teruggevlogen, melden diverse media. Of ze in Nederland wel in quarantaine zijn gegaan is niet bekend.

Volgens de geldende regels moet iemand bij een positieve test in Portugal direct in quarantaine. Diegene mag pas reizen na het tonen van een negatieve PCR-test.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zegt tegen De Telegraaf dat Ajax door de overheid is aangesproken op het incident. "Overal geldt dat iedereen zich aan de regels moet houden die een land stelt. Sporters zijn niet uitgezonderd van wet en regelgeving. Sporters staan niet boven de wet."

Ajax wil niet bevestigen dat de vier besmette personen spelers zijn, zoals verschillende media melden. De club brak het trainingskamp in de Portugese Algarve woensdag af vanwege de coronagevallen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938