Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Opgepakte man in bedreigingszaak John van den Heuvel is 36-jarige Utrechter

7 januari 2022, 12.14 uur · Aangepast 7 januari 2022, 16.58 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De man die donderdag werd opgepakt tijdens een politieactie op de A2 wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel, zit nog vast. Het gaat om een 36-jarige man uit Utrecht.

Dat meldt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. De zwaarbeveiligde Van den Heuvel reed in de buurt van Amsterdam toen er een dreigende situatie ontstond. De Dienst Speciale Interventies heeft vervolgens een auto op de A2 van de weg gehaald en een arrestatie verricht.

De A2 werd in beide richtingen voor het verkeer afgesloten. Volgens verschillende media werd Van den Heuvel volgens protocol overgebracht naar een dichtstbijzijnde politielocatie. Het gebouw van de Landelijke Eenheid van de politie werd donderdagmiddag tijdelijk extra beveiligd.

"Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen", zei Van den Heuvel kort na het incident tegen AT5/NH Amsterdam.

Waar de opgepakte man van wordt verdacht is nog niet bekendgemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938