Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Verdachte voorbereiden ‘ernstig misdrijf’ tegen John van den Heuvel is Mourad O.'

7 januari 2022, 21.06 uur · Aangepast 7 januari 2022, 21.25 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De 36-jarige man uit Utrecht die donderdag op de A2 is gearresteerd wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel, zou Mourad O. zijn. Dat schrijft Het Parool. O. heeft een strafblad, maar niet voor zware zaken. 

Volgens de krant is O. in het voorjaar van 2021 verhoord als getuige in de zaak Marengo. Hij was opgeroepen, omdat verdachte Mohamed el A., van onder ander de liquidatie op Ranko Skecic, een verklaring had afgelegd en Mourad O. dat moest bevestigen. Dat gebeurde niet, O. beriep zich op zijn verschoningsrecht. 

Het Parool schrijft ook dat O. meerdere spelers rond de groep van Ridouan Taghi kent. Wel is het nog onduidelijk of hij een serieuze rol speelde in het milieu om hem heen. Mourad O. werd eerder veroordeeld vanwege het mogelijk beroven van een wietkwekerij.

Dreigende situatie

Van den Heuvel reed donderdag in de buurt van Amsterdam toen er een dreigende situatie ontstond. De Dienst Speciale Interventies heeft vervolgens een auto op de A2 van de weg gehaald en de verdachte gearresteerd. 

De A2 werd in beide richtingen voor het verkeer afgesloten. Volgens verschillende media werd Van den Heuvel volgens protocol overgebracht naar een dichtstbijzijnde politielocatie. Het gebouw van de Landelijke Eenheid van de politie werd donderdagmiddag tijdelijk extra beveiligd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938