Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Directeur modeschool AMFI vertrekt

10 januari 2022, 14.29 uur · Aangepast 10 januari 2022, 19.52 uur · Door AT5/NH Amsterdam

 AMFI-directeur Dirk Reynders neemt ontslag. Volgens hem is er iemand anders nodig om de opleiding veiliger te maken. 

Dat schrijft hij volgens Hvana, het onafhankelijke online magazine van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), in een brief aan studenten. Het AMFI en Reynders kwamen een half jaar geleden onder vuur te liggen omdat er volgens studenten en docenten een onveilige werksfeer was

Reynders bood na een kritisch rapport excuses aan en zei dat hij er vertrouwen in had dat hij verandering met zijn team kon realiseren. In de brief komt hij daarop terug en schrijft hij dat hij toch niet geschikt is om die verandering voor elkaar te krijgen.

"De laatste maanden realiseerde ik mij echter steeds meer dat de benodigde focus op de transitie van de AMFI-organisatie, mij weinig ruimte biedt voor de inhoud van de opleiding", schrijft hij. "Ik merk dat mijn persoonlijke drijfveren en kwaliteiten vooral liggen bij de inhoudelijke aspecten van onderwijs, onderzoek en mode. Om die reden ben ik destijds naar het prachtige mode-instituut AMFI gekomen. Maar er is nu echt iets anders nodig."

Als het aan hem ligt, komt er nu een opvolger met 'een meer passend profiel voor de verdere realisatie van de transitie'.

Zo reageerde Reynders in juli op de misstanden:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938