Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Herinrichting van de A.J. Ernststraat: "Het zal wel heel mooi worden, maar ik hoop dat het snel over is"

14 januari 2022, 14.30 uur · Aangepast 14 januari 2022, 16.24 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

Stadsdeel Zuid gaat een deel van de A.J. Ernststraat opnieuw inrichten. Dit heeft te maken met de nieuwbouw van de ‘Amsterdam International Community School’. Met de nieuwe inrichting wordt de verkeersveiligheid vergroot.

AT5

De makers van het AT5-programma  Het Verkeer gaan langs bij de werkzaamheden aan de A.J. Ernststraat. Alhoewel, straat? Op dit moment is er weinig over van de straat. Gelukkig kan omgevingsmanager Astrid Jelierse vertellen wat hier straks te zien zal zijn.

"De werkzaamheden bestaan uit de weg herprofileren. Daarnaast leggen wij een tweerichtingsfietspad aan en vernieuwen kabels en leidingen", aldus Jelierse.

De werkzaamheden hebben te maken met de bouw van een nieuwe school aan de straat. Een voorbijganger vraagt zich af hoe kinderen straks veilig naar school kunnen met al die werkzaamheden?

"De verkeersveiligheid van kinderen staat hoog op het verlanglijstje van de herinrichting. Tijdens de uitvoering worden de kinderen van de Kiss & Ride plekken begeleid naar school", vertelt de omgevingsmanager. "Wanneer de straat weer gereed is hebben wij een eenrichtingsverkeerstraat en een tweerichtingsfietspad zodat kinderen makkelijk naar school kunnen fietsen."

Quote

"Maar dat is altijd zo met wegwerkzaamheden, die komen altijd ongepast."

voorbijganger

Niet alle buurtbewoners zijn even blij met de werkzaamheden. "Ik kom net thuis en ik merk dat ik gewoon niet naar huis kan. Ik moet omlopen met mijn koffers. Ik hoop dat dit heel snel voorbij zal zijn", vertelt een buurtbewoonster. 

Een automobilist is wat genuanceerder. "Het zal wel heel mooi worden, maar ik hoop dat het snel over is. Maar dat is altijd zo met wegwerkzaamheden, die komen altijd ongepast."

A.J. Ernststraat tot half oktober dicht

De straat kan volgens planning half oktober weer in gebruik genomen worden door al het verkeer. Tot dan is de straat niet bereikbaar voor fiets- en autoverkeer. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden hun weg vervolgen.

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden