Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Het Landje viert vijftigste verjaardag: "Wat wil je nou nog meer!"

13 januari 2022, 07.00 uur · Aangepast 07.25 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Hutten bouwen, cavia's knuffelen, pony rijden, tafeltennissen en vlotten maken, het kan allemaal in het Rembrandtpark. En dat dus al sinds het begin van de jaren zeventig. Beheerder Petra Buher is trots: "Vijftig jaar, wat wil je nou nog meer!"

In al die jaren zijn heel wat generaties op het landje geweest. Sommige enthousiastelingen zijn op latere leeftijd teruggekomen als vrijwilliger. Zo ook vrijwilliger Bianca Zilder: "ik kwam hier zelf al als kind, mijn vader kwam hier als kind, het is super fijn om hier te zijn."

"We hebben kinderen met een rugzak, kinderen  die zwart, blauw of groen zijn of arm en rijk. We zijn hier allemaal gelijk", zegt Buher.

Voortbestaan onzeker

Vijf jaar geleden werd het voortbestaan van het Landje nog bedreigd, vanwege een fout in de boekhouding van het stadsdeel Nieuw-West. Maar dat is niet gebeurd en dus kan nu de vijftigste verjaardag worden gevierd. 

Stadsarchief

Pas in de zomer wordt het jubileum groot gevierd, voor de kinderen op 11 juni en voor de volwassenen op 25 juni. Tot die tijd wordt er elke dag doorgebouwd op de speelplaats. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938