Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Man op Schiphol aangehouden met 163.000 euro cash

13 januari 2022, 17.00 uur · Aangepast 14 januari 2022, 10.32 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Fiod

De FIOD heeft eind vorig jaar een 58-jarige Nederlander aangehouden op Schiphol. De man wordt verdacht van witwassen. Hij had in totaal 155.000 euro in zijn ruimbagage verstopt en nog eens ruim 8.000 euro in zijn handbagage.

Daarnaast werden bij de verdachte nog twee exclusieve horloges, diverse sieraden, een vals paspoort, ID-kaart en acht mobiele telefoons, waaronder vijf nieuwe. Na de aanhouding is de man in beperkingen geplaatst. Gisteren besloot raadkamer van de rechtbank de voorlopige hechtenis van de man met 30 dagen te verlengen.

De verdachte wilde vanaf Schiphol vertrekken naar Suriname. Een speurhond van de douane sloeg aan tijdens een reguliere controle van de bagage van vertrekkende passagiers. Daarop werd de douane bij de gate gewaarschuwd die de passagier heeft gecontroleerd. Tijdens deze controle werd duidelijk dat de man geld in zijn handbagage vervoerde.

Ook was er geld in de ruimbagage verstopt in broekzakken van zeer dure exclusieve spijkerbroeken. De zaak werd door de douane overgedragen aan de FIOD. Uit een eerste onderzoek door de FIOD bleek dat de man niet kon verklaren waarom hij de grote hoeveelheden geld vervoerde. Hij werd vervolgens aangehouden op verdenking van witwassen en het niet aangeven van het vervoer van 10.000 euro of meer bij de douane.

Omdat de FIOD het vermoeden had dat er bij de man thuis nog meer geld zou kunnen liggen, vond er een spoeddoorzoeking in de woning van de man plaats. Tijdens deze doorzoeking werden onder andere een auto, diverse dure merkkleding, datadragers en administratie in beslag genomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938