Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kruising Basisweg en Seineweg afgesloten vanwege verzakkingen: "Natte voeten voor de fietsers"

17 januari 2022, 12.15 uur · Aangepast 19 januari 2022, 22.38 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

In Amsterdam Sloterdijk wordt op de kruising van de Basisweg en de Seineweg aan de rijbaan gewerkt. De rijbaan wordt verhoogd en opnieuw geasfalteerd vanwege verzakkingen. Door de verzakkingen ontstaat er wateroverlast bij regen. Met de verzakkingen komt de verkeersveiligheid in het geding, en daar wordt nu iets aan gedaan. 

AT5

De makers van het AT5-programma Het Verkeer gaan langs bij de werkzaamheden aan de Basisweg. Eenmaal aangekomen vertelt omgevingsmanager Wouter van Velzen waarom er op deze plek zo veel verzakkingen ontstaan: "Heel lang geleden lag hier eigenlijk rivier het IJ. Daardoor is de hele  grondboringen continu aan het zakken, aan het zetten. Als het echt flink gaat regenen heb je nu heel veel grote plassen, wat ten koste gaat van de verkeersveiligheid. En voor de fietsers betekent dat natte voeten, dat is nooit leuk."

Quote

"Heel lang geleden lag hier eigenlijk rivier het IJ"

wOUTER VAN VELZEN, OMGEVINGSMANAGER

De werkzaamheden zijn nauwkeurig uitgestippeld.  "In eerste instantie gaan wij hier alles weghalen, zoals de verkeerslichten. Dan gaan wij alle kabels en leidingen vernieuwen en daarna gaan wij het kruispunt veertig á vijftig centimeter ophogen". 

De plek van het Oer- IJ. Bron: Gemeente Amsterdam

Gevolgen werkzaamheden 

De werkzaamheden hebben volgens voorbijgangers wel wat gevolgen. "Ja, ik had te laat door dat het hier weer was afgesloten dus ik reed de verkeerde kant uit. Ik ben nu weer terug en zoek een andere route", vertelt een verdwaalde automobilist.

Quote

"Ik had het te laat door dus reed de vekeerde kant uit"

voorbijganger

Werkzaamheden tot eind september 

De afslag naar de Seineweg is tot eind september 2022 afgesloten. De verbinding tussen de Noordzeeweg en de Radeweg weg blijft altijd open. Eind september zullen de werkzaamheden naar verwachting klaar zijn. Volgens Van Velzen zijn er dan geen plassen meer te vinden op de weg.  

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden