Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Voordeur oud-minister Grapperhaus in West beklad met woorden 'pedo nazi'

14 januari 2022, 16.09 uur · Aangepast 14 januari 2022, 16.24 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De woning van voormalig minister van justitie Ferdinand Grapperhaus is woensdagavond beklad in West. Op de voordeur en op de opstap naar de woning is met zwarte verf 'pedo nazi' geschreven. De politie onderzoekt de zaak.

Foto's van de bekladde voordeur gaan rond in Telegram-groepen. Daarbij wordt ook een foto gedeeld van de adressen van verschillende (oud-)bewindslieden. In een van de groepen wordt op de foto's van de bekladding gereageerd met: "Ziet er mooi uit. Nu krijgt hij ook bewaking zeker."

Op het lijstje dat rondgaat staan 17 vermeende adressen van bekende mensen uit de politiek en de journalistiek. Daarbij gaat het om drie Amsterdamse adressen waarbij de namen staan van minister van Defensie Kajsa Ollongren, Ferdinand Grapperhaus en journalist Chris Klomp. Ook premier Mark Rutte en minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge worden op het lijstje genoemd.

Onderzoek

De politie meldt dat het de zaak in onderzoek heeft en roept getuigen op zich te melden. Het CDA, de partij van Grapperhaus, was nog niet met de zaak bekend. De voordeur is inmiddels schoongemaakt.

De bekladding volgt nadat vorige week een 29-jarige Amsterdammer werd opgepakt die met een brandende fakkel de woning van D66-leider Sigrid Kaag opzocht. Diezelfde Amsterdammer werd enkele weken eerder al opgepakt omdat hij meerdere keren aanbelde bij Hugo de Jonge. Hij zit nog vast.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938