Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Ook Melkweg omzeilt coronaregels: open als buurthuis

21 januari 2022, 08.26 uur · Aangepast 21 januari 2022, 10.41 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Poppodium Melkweg opent vanaf zaterdag de deuren voor jongeren als buurthuis. Door de coronamaatregelen moet het culturele centrum in huidige vorm van de overheid gesloten blijven. Door middel van het buurthuis willen ze jongeren door de pandemie helpen. "Na twee jaar concerten verplaatsen, gooien we het nu over een andere boeg."

Volgens de huidige coronaregels mogen buurthuizen bezoekers ontvangen. "Er zullen dj's zijn met chille beats en tafels vol bordspellen", schrijft de Melkweg. "We gaan films kijken met de oprichters van SMIB en 30 Seconds spelen met Défano Holwijn van o.a. FC Avondklok."

Quote

"Wij voelen verantwoordelijkheid om een veilige ontmoetingsplek te bieden aan jongeren"

Bregje Wigersma, melkweg

Volgens Bregje Wigersma van de Melkweg hebben jongeren het zwaar. "Jongerencultuur en Melkweg gaan hand in hand en daarom voelen wij verantwoordelijkheid om een veilige ontmoetingsplek te bieden aan jongeren. Zo kunnen ze zich door te ervaren en te ontmoeten, toch verder ontwikkelen."

Dat Melkweg nu de deuren opent in een andere vorm dan een poppodium, is volgens Wigersma niet bedoelt als soortgelijke actie. "We zijn open als buurthuis en alle activiteiten zijn daar ook op afgestemd. We bieden heel nadrukkelijk geen regulier programma in een ander jasje aan."

Quote

"Dat we het frustrerend vinden dat we nog steeds niet open kunnen is niet de reden dat we dit zo doen"

BREGJE WIGERSMA, MELKWEG

Wigersma: "Wel vinden wij het vanzelfsprekend frustrerend dat we op dit moment nog steeds niet open mogen met ons reguliere programma, maar dat is niet de reden waarom we dit nu zo doen."

De bezoekers zullen wel een zitplaats krijgen, op anderhalve meter afstand van elkaar moeten zitten en een mondkapje dragen. Het laten zien van de coronapas is niet nodig omdat dat in buurthuizen ook niet hoeft.

Waarschuwing

Eerder deze week omzeilden het Concertgebouw en de Kleine Komedie de coronaregels door open te gaan als kapsalon. Zij kregen daarvoor een waarschuwing van de gemeente. Mede-initiatiefnemer Diederik Ebbinge liet via Twitter weten dat hij blij was dat het daarbij gebleven was.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938