Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Politie beëindigt illegaal feest in politiebureau in aanbouw: "Het was een ravage"

22 januari 2022, 14.05 uur · Aangepast 23 januari 2022, 12.26 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft vannacht een einde gemaakt aan een groot illegaal feest op een opmerkelijke locatie: een politiebureau in aanbouw in Zeeburg. Bij het feest waren zo'n 300 mensen aanwezig, laat een woordvoerder van de politie weten. De politie heeft ook op andere plekken de stad meerdere illegale feesten beëindigd. 

Rond 01.00 uur krijgt de politie een tip binnen over een mogelijk feest aan de Atje Keulen-Deelstrastraat in Zeeburg. Als de agenten aankomen zien ze meerdere mensen over de hekken klimmen van een politiebureau in aanbouw. Vervolgens zien ze dat er binnen in het pand een groot feest gaande is. "Het pand stond praktisch vol", vertelt een woordvoerder van de politie.

Bij het beëindigen van het feest zijn twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 19-jarige Amsterdammer en een 20-jarige Amsterdammer. De geluidsinstallatie die bij het feest is gebruikt is in beslag genomen. 

Quote

"Je merkt dat de burgers het zat zijn, maar dit kan echt niet"

Woordvoerder politie

Ook zijn er volgens de de politie vernielingen aangericht en is er heel veel troep achtergelaten in het pand. "Het was echt een ravage", vertelt een woordvoerder van de politie. 

Het politiebureau in aanbouw - AT5

Feesten in Noord en West

Elders in de stad was het ook raak. Agenten kwamen rond 00.00 uur bij de Korte Papaverweg in Noord waar zo'n 150 tot 200 mensen aanwezig waren, zo vertelt een woordvoerder van de politie. Iets verderop op het Gedempt Hamerkanaal was er ook een feest gaande met zo'n 150 feestgangers. Dit feest werd - net als bij de Korte Papaverweg- op een rustige manier beëindigd. Daar bleef het niet bij, want later op de avond werd de politie weer ingezet voor een illegaal feest, eveneens in Noord. Hier waren 50 tot 70 mensen aanwezig.

Een ander feest was op de Danzigerbocht in de Houthavens. Daar waren 300 feestgangers aanwezig in het pand. Toen de politie aankwam rond 00.45 waren meerdere mensen al onderweg naar huis. Tegen de organisator van het feest wordt een proces-verbaal opgemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938