Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Mister Ajax over de topper PSV-Ajax: "Ik denk dat iedereen scherp is"

23 januari 2022, 08.01 uur · Aangepast 23 januari 2022, 09.29 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Vandaag is de kraker PSV-Ajax. Een belangrijke wedstrijd voor de Amsterdammers, want Ajax maakt kans op de koppositie als er wordt gewonnen van PSV. Op dit moment staat PSV nog één punt voor, maar daar komt verandering in volgens Mister Ajax Sjaak Swart.

AT5

Afgelopen oktober heeft Ajax voor het laatst tegen PSV gespeeld en dit eindigde met 5-0 winst voor de Ajacieden in de Johan Cruijff Arena. Door de coronamaatregelen worden de wedstrijden nog altijd zonder publiek gespeeld en dat is volgens Swart een groot voordeel. "Tegen PSV is het altijd lastig. Maar zonder publiek is het net alsof je thuisspeelt." 

Volgens Swart wordt het een spannende wedstrijd: "Ik denk dat iedereen scherp is. Je staat één punt achter. Dus je hebt de kans om twee punten voor te komen en dan sta je heel ver voor in de strijd om het kampioenschap."

Quote

"Ik denk dat Ajax met 1-2 gaat winnen"

sjaak swart

Ihattaren 

Afgelopen week ontstond het gerucht dat de 19-jarige middenvelder Mohammed Ihattaren, een oud PSV-speler, in gesprek zou zijn met Ten Hag over een mogelijke transfer. Ihattaren is weggestuurd vanwege wangedrag bij PSV en Sampdoria. Swart vindt Ihattaren een goede speler: "Het ligt een beetje aan hemzelf. Hij mag van mij lekker naar Ajax komen. Misschien dat Ajax hem wel zover krijgt dat hij laat zien hoe hij moet spelen."

Vanmiddag om 14.30 uur speelt Ajax in Eindhoven tegen PSV. Dan gaan we zien of de club de koppositie weet te bemachtigen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938