Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

In ontmanteld drugslab Noord werd cocaïne gewassen

24 januari 2022, 15.58 uur · Aangepast 24 januari 2022, 19.27 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In het drugslab aan de Draaierweg in Noord, dat gisteren door de politie is ontmanteld, werd cocaïne gewassen. Tot op heden zijn vijf verdachten aangehouden, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dat meldt de politie.

Politie

De cocaïnewasserij werd gisterochtend rond 06.00 uur ontdekt na een inbraakmelding. Het gaat niet om fietsenwinkel Giant Beekhoven Bikes, maar een naastgelegen pand. 

Agenten stonden op het dak van de fietsenwinkel en zagen verderop twee mannen over aangrenzende daken rennen. Na een korte achtervolging sprongen beide mannen van het dak. Het duo, mannen van 30 en 42 jaar, raakten daarbij gewond en konden worden aangehouden. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Cocaïnewasserij

Verderop troffen de agenten op een van de daken een openstaand dakluik aan waar een sterke chemische geur uit kwam. Binnen werd de cocaïnewasserij ontdekt. In het pand lag alle voor een wasserij benodigde apparatuur, zoals een zogeheten blokkenpers en chemicaliën, waaronder vaten met aceton. Ook is een hoeveelheid verwerkte en onverwerkte cocaïne in beslag genomen.

In een wasserij wordt cocaïne uit andere materialen onttrokken. Cocaïne wordt meestal in gangbare stoffen of materialen verwerkt, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding/textiel.

Later op de avond is een 47-jarige man in de omgeving van het pand aangehouden, hij zit in beperkingen. In een naastgelegen pand konden twee andere mannen van 26 en 43 jaar worden aangehouden. Zij zijn na onderzoek naar huis gestuurd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938