Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bouw Woon Leef podcast over de Toekomst van Werken in de Bouw: ''Allang niet meer dat vieze werk buiten in de regen''

26 januari 2022, 09.06 uur · Aangepast 27 januari 2022, 11.12 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

De bouw in Nederland gaat altijd door. En dat moet ook wel met een ambitie om de komende tien jaar jaarlijks 100.000 nieuwe woningen in het land bij te bouwen. Maar met een fikse loonstijging in de bouwsector, een teruglopend aantal aanmeldingen voor bouwopleidingen en bouwprojecten die altijd langer en duurder uitvallen dan ze gepland zijn, wordt er allemaal niet makkelijker op. Hoe ziet de toekomst van het werken in de bouw eruit? Wie moet het gaan doen en welke rol moet de politiek daarin pakken?

In deze nieuwe Bouw Woon Leef podcast gaat Susanne Heering in gesprek met Paulina Logchies, directeur van familiebedrijf Logchies Renovatie & Onderhoud én titelkanshebber Bouwvrouw van het Jaar 2021 over de verandering van de bouw en hoe de bouwvakker van de toekomst eruit ziet. Ook schuift voorzitter van Bouwend Nederland en voormalig politicus Maxime Verhagen aan om te praten over de invloed van de (landelijk en lokale) politiek op de toekomst van het bouwen en wat de bouwsector zelf doet om zichzelf opnieuw uit te vinden.

🎧 Luister naar dit programma
Deze podcast is, net als onze aflevering over Houtbouw en de Omgevingsvisie te beluisteren met SpotifyDeezerApple Podcasts of Google Podcasts.