Start van hoofdcontent

Stad

nl

Strafzaak om incident rond John van den Heuvel op A2 geseponeerd

31 januari 2022, 16.30 uur · Aangepast 31 januari 2022, 17.25 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De man die drie weken geleden werd aangehouden op verdenking van het achtervolgen van misdaadjournalist John van den Heuvel wordt niet vervolgd voor bedreiging. Dat maakt het Openbaar Ministerie bekend. De zaak wordt geseponeerd.

Utrechter Mourad O. werd op donderdag 6 januari aangehouden op de snelweg A2 tussen Amsterdam en Utrecht ter hoogte van Maarssen. O. reed vlak achter misdaadjournalist John van den Heuvel, die al langere tijd beveiligd wordt. Daarnaast viel hij op vanwege zijn rijgedrag: hij reed veel te hard en hield te weinig afstand.

Vanwege de beveiliging van Van den Heuvel en het opvallende gedrag van de Utrechter gingen alle alarmbellen af. De aanhouding werd gedaan door zwaarbewapende agenten, een groot deel van de snelweg werd voor langere tijd afgesloten. 

Niet verdacht van strafbare feiten

O. werd drie dagen na het incident al weer vrijgelaten. Al snel was het vermoeden dat er sprake was van een misverstand. Dat blijkt nu daadwerkelijk het geval: achteraf is hij volgens justitie onterecht verdacht van het voorbereiden van ernstig strafbare feiten.

"Dat neemt niet weg dat de aanvankelijke verdenking en aanhouding van de man op goede gronden was gebaseerd, gelet op zijn onverantwoordelijke en gevaarlijke rijgedrag", aldus justitie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938