Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herinrichting Kinkerstraat in volle gang: "Je komt er altijd wel langs"

4 februari 2022, 14.13 uur · Aangepast 4 februari 2022, 16.54 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

De Kinkerstraat, tussen de Bilderdijkstraat en de Kinkerbrug, wordt aangepakt. De straat wordt opnieuw ingericht en ook onder de grond wordt er gewerkt. Het is de afgelopen jaren drukker geworden in de Kinkerstraat, met meer fietsers en meer winkelend publiek. 

AT5

De makers van het AT5-programma  Het Verkeer  zijn op de Kinkerstraat om een kijkje te nemen bij de nieuwe werkzaamheden in het gebied. Omgevingsmanager Baukje Cleveringa praat de verslaggevers bij over het werk dat op dit moment in deze straat wordt uitgevoerd.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de oude bestrating, daarna wordt er gewerkt aan de kabels en leidingen onder de grond, wordt het tramspoor vernieuwd en wordt de nieuwe bestrating aangebracht. "De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. In het eerste deel werken we tussen de Bilderdijkstraat en de Bilderdijkgracht, daarna volgen de andere delen van de straat", aldus Cleveringa.

 De Kinkerstraat is straks voorzien van een bredere fietsstrook, een tramhalte die beter toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en wachthokjes met groene daken. "De nieuwe situatie wordt straks overzichtelijker en verkeersveiliger", vertelt Cleveringa.

Quote

"'Ik moet alleen afstappen als ik hier langs kom met de fiets, voor de rest heb ik er geen last van"

voorbijganger

De buurtbewoners ervaren de werkzaamheden op de Kinkerstraat over het algemeen niet als vervelend.  "We hebben er allemaal heel mooi een bericht van gekregen, van wanneer en tot hoe laat de werkzaamheden plaatsvinden'', aldus een buurtbewoner. Een passerende voorbijganger vertelt dat ze lopend prima langs de werkzaamheden komt. "Ik denk ook niet dat ik er last van ga krijgen, want je komt er altijd wel langs."  Niet iedereen is even enthousiast over de werkzaamheden. " Ik vind het verschrikkelijk, ik mis de coördinatie", vertelt een buurbewoonster.

Gevolgen werkzaamheden

De gevolgen voor het verkeer zijn best groot, vertelt Baukje. "Het auto en fietsverkeer wordt omgeleid, die omleidingen worden aangegeven met gele omleidingsborden. Trams 7 en 17 worden na 7 maart ook omgeleid. De werkzaamheden in deze fase zijn eind mei klaar, de totale werkzaamheden duren tot eind juni 2023." 

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden