Start van hoofdcontent

Ajax

nl

KNVB geschrokken van grensoverschrijdend gedrag Overmars bij Ajax

7 februari 2022, 14.48 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is geschrokken van het nieuws over grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars bij Ajax. De bond schrijft in een statement een veilige werkomgeving heel belangrijk te vinden en roept slachtoffers op zich te melden.

Ajax - Sparta in de Johan Cruijff Arena - Jarno Grob/AT5

"Als grootste sportbond van Nederland zijn wij ons ervan bewust dat helaas ook in de sportwereld machtsrelaties een rol kunnen spelen op de werkvloer", aldus de KNVB.

Sinds twee jaar geldt voor betaald voetbalorganisaties het garanderen van een veilig sportklimaat als onderdeel van de licentie-eisen. Iedere club moet daarin ook een gecertificeerde vertrouwenscontactpersoon aanstellen.

Meldplicht

Volgens de KNVB is in januari nog een overleg geweest met de vertrouwenscontactpersonen van alle betaald voetbalclubs. De clubs hebben tevens een meldplicht als het gaat om grensoverschrijdend gedrag, aldus de bond. "Vanuit een melding volgt een onafhankelijk onderzoek door het Instituut voor de Sportrechtspraak. Bij dat instituut zijn alle sportbonden aangesloten."

De bond vervolgt: "Tegen alle slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag willen we zeggen: meld je alsjeblieft, hoe moeilijk het ook is. Het kan anoniem, bij de vertrouwenscontactpersoon van je club, van de KNVB of bij het Centrum Veilige Sport."

Ajax kondigde gisteravond laat aan dat Marc Overmars per direct opstapt als directeur voetbalzaken vanwege het versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938