Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax start tuchtprocedure over gedrag Overmars

8 februari 2022, 14.04 uur · Aangepast 8 februari 2022, 20.11 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ajax gaat een tuchtprocedure starten naar aanleiding van de kwestie rondom Marc Overmars. Dat bevestigt de KNVB aan de NOS. Volgens de voetbalbond heeft het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een vooraankondiging ontvangen. Het ISR moet als onafhankelijke partij het gedrag van de ex-directeur voetbalzaken onderzoeken. 

Ajax moet, net als alle andere sportorganisaties in Nederland, zich houden aan een meldplicht bij gevallen van grensoverschrijdend gedrag, laat de KNVB weten. Signalen van dit soort misstanden moeten dan voor onderzoek worden neergelegd bij het ISR. De aanzet uit Amsterdam kan leiden tot een tuchtzaak en mogelijke sancties tegen Overmars. 

Officiële melding

Het ISR heeft nog geen officiële melding van Ajax ontvangen, die hopen ze deze week te ontvangen. De KNVB laat weten dat zij met Ajax hebben gesproken en dat de club heeft aangegeven zelf op korte termijn de zaak te melden bij het ISR. 

Zondagavond maakte Ajax bekend dat de directeur voetbalzaken opstapt bij de club. "Het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s ligt ten grondslag aan zijn besluit om te stoppen", valt te lezen in het persbericht. Tuchtrechtspraak is een vorm van rechtspraak die erop toeziet dat de leden van een beroepsgroep zich aan de gedragsregels van hun  houden.

Het kabinet heeft vanwege de onthullingen over Overmars en The Voice van Holland besloten om Mariëtte Hamer aan te stellen als regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938