Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Touzani na vertrek Overmars: "Soms moet er iets gebeuren voor er iets gebeurt"

8 februari 2022, 19.06 uur · Aangepast 8 februari 2022, 19.16 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Straatvoetballer Soufiane Touzani vindt dat de kwestie Overmars laat zien dat grensoverschrijdend gedrag overal voorkomt. 

Hij benadrukt wel dat hij als straatvoetballer niet in de professionele voetbalwereld zit. "Ik denk dat het een wereldwijd maatschappelijk probleem is. Niet alleen in voetbal, maar in elk bedrijf zullen wel dat soort dingen gebeuren."

Hij gebruikt een uitspraak van Johan Cruijff. "Soms moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt. Er is nu vanuit BOOS met een zoomlens op dit probleem gericht. En daardoor is er nu een hele grote urgentie en komen er allerlei dingen naar buiten. Daarom: soms moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt."

Quote

"Er zijn heel veel onbekende mensen ook heel stout. Er kan niet genoeg aandacht voor zijn"

Soufiane Touzani

"In het nieuws komt het vooral naar buiten als het om een voetbalclub gaat of bekende mensen. Maar er zijn heel veel onbekende mensen die op dit moment ook heel stout zijn. Er kan niet genoeg aandacht voor zijn denk ik."

Ajax maakte zondagavond bekend dat Overmars vertrekt vanwege 'grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke werknemers'. Volgens verschillende media stuurde hij onder meer dickpics.

Touzani was vandaag in Betondorp voor het vieren van het 25-jarig bestaan van de Cruyff Foundation. Frank Rijkaard was er ook, maar hij wilde niet over de kwestie Overmars praten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938