Start van hoofdcontent

Politiek

nl

LEF-lijsttrekker tatoeëert partijpunten op arm: "Politiek heeft behoefte aan verbeeldingskracht"

12 februari 2022, 07.00 uur · Aangepast 12 februari 2022, 13.59 uur · Door Ronald Olsthoorn

Als je wilt weten waar jongerenpartij LEF voor staat, dan kun je het verkiezingsprogramma lezen, maar je kunt ook aan lijsttrekker Daniël van Duijn vragen of hij even zijn mouw opstroopt. 

Op zijn rechteronderarm namelijk heeft Van Duijn (30) deze week in het bijzijn van AT5  de tien punten laten tatoeëren waarvoor hij de politiek in is gegaan: "Het is een to do-lijstje, want ik ben het goed zat dat er in Nederland zo weinig gebeurt. Ik wil gewoon actie in de taxi!"

Quote

"Het gaat ons om de rechten van de nieuwe generatie"

daniël van Duijn - LIJSTTREKKEr lef

Een klimaat-positieve stad, een onthaaste stad waar niet wordt verdiend aan vastgoed, maar ook een stad met een bruisend nachtleven en veilige drugs. Op dat laatste punt was het een traumatische gebeurtenis in het leven van Van Duijn zelf dat hem nog vastberadener maakte om veranderingen teweeg te brengen.

Quote

"Dat was en is een enorm trauma, want ik werd wakker zonder vriend. Ik mis hem nog iedere dag"

DANIËL VAN DUIJN - LIJSTTREKKER LEF

Een paar jaar geleden besloten Van Duijn en een vriend na een avondje stappen in te gaan op een uitnodiging om bij iemand anders thuis nog wat GHB te gaan gebruiken. Maar die combinatie, alcohol met GHB, werd zijn vriend fataal: "Hij heeft een hartstilstand gehad, denken ze. Dat was en is een enorm trauma, want ik werd wakker zonder vriend. Ik mis hem nog iedere dag."

Het 10 punten-plan van LEF op de onderarm van Van Duijn.