Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdams kamerlid Gündoğan houdt ondanks schorsing vast aan zetel

15 februari 2022, 10.22 uur · Aangepast 15 februari 2022, 10.32 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Amsterdamse Volt-Kamerlid Nilufer Gündoğan zal ondanks haar schorsing vasthouden aan haar zetel in de Tweede Kamer. In een verklaring die ze dinsdag deelde op Twitter, is verder te lezen dat ze de gang van zaken bij de partij betreurt.

Wikimedia Commons

"Ik zal los van eender welk verloop mijn zetel behouden", laat Gündoğan via het statement weten. "Het liefst natuurlijk binnen mijn eigen fractie, want ik ben nog steeds overtuigd van het programma van Volt."

Grensoverschrijdend gedrag

Volt, dat drie zetels in de Tweede Kamer heeft, maakte de schorsing van Gündoğan zondag bekend. Bij de partij zouden er de afgelopen periode meldingen binnen zijn gekomen van grensoverschrijdend gedrag van de Amsterdamse.

Maandag zei Gündoğan nog tegenover de NOS dat ze niet wist van welke beschuldigingen ze wordt geschorst. Ook in deze verklaring zegt ze dat Volt de schorsing nog niet aan haar toegelicht heeft.

In het laatste statement zegt Gündoğan tegelijkertijd wel dat de partij, 'gezien de aard en omvang van de klachten', buitenproportioneel gehandeld heeft. Volt bracht het nieuws voordat ze de tijd kon nemen om met een reactie te komen, benadrukt ze daarnaast.

Onderzoek

Eerder gaf Volt aan een extern integriteitsbureau in te schakelen om onderzoek te doen naar de meldingen. "Mochten mensen zich vanwege mijn stijl van werken onveilig hebben gevoeld, dan betreur ik dat zeer", aldus Gündoğan. Ze geeft aan het onderzoek af te wachten en op basis van de uitkomsten te reageren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938