Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

VVD wil huldiging slachtoffer gijzeling en agenten

24 februari 2022, 20.16 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Als het aan de VVD ligt, wordt de Bulgaarse man die dinsdagavond urenlang gegijzeld werd in de Apple Store op het Leidseplein gehuldigd door onder andere de burgemeester. De partij heeft vandaag schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gesteld. 

VVD-raadslid Claire Martens spreekt van 'daadkrachtig, heldhaftig en uiterst professioneel handelen' van de politie en haar verschillende eenheden. "Hierbij was geen kleine rol weggelegd voor het moedige slachtoffer, dat door zijn handeling in een split-second ervoor zorgde dat de dader overmeesterd kon worden."

Volgens Martens hebben de agenten tientallen levens gered. "Onze agenten verdienen erkenning, waardering en ons diepe respect. Zij staan dag en nacht voor ons klaar en zorgen dat onze straten veilig blijven."

Ze heeft de volgende vragen gesteld: 

Vragen VVD aan stadsbestuur:

  • Is het college, net als de VVD, van mening dat de agenten en het heldhaftige slachtoffer middels een huldiging met o.a. de burgemeester onze waardering moeten krijgen?
  • Is het college, net als de VVD, van mening dat dergelijke huldiging in landen als Frankrijk bijdraagt aan de erkenning en het aanzien van het politiekorps?
  • Is het college, net als de VVD, van mening dat ons politiekorps alle steun en lof verdiend na de
    optredens van de afgelopen jaren?

Antwoorden op de vragen worden over een aantal weken verwacht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938