Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse advocatenkantoren verbreken banden met Rusland

3 maart 2022, 08.10 uur · Aangepast 3 maart 2022, 13.16 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Amsterdamse advocatenkantoor Houthoff, gevestigd op de Zuidas, verbeekt alle banden met Rusland. Dat valt te lezen in een statement op de site van het kantoor. Ook het kantoor NautaDutilh stopt met het verlenen van 'poetin-gelieerde' partijen, schrijft Follow The Money.

Houthoff is gevestigd op de Zuidas (gebouw links op de foto)

"Vanwege de oorlogsdaden van de Russische Federatie in Oekraïne heeft Houthoff besloten om de relatie te verbreken met de Russische Federatie, alsmede geassocieerde personenen en bedrijven", schrijft het kantoor. Het kantoor behartigt onder meer de belangen van Gazprom in Nederland.

NautaDutilh, dat onder meer Gazprombank als klant heeft, zegt tegen Follow the Money 'niet langer diensten aan te bieden aan dergelijke partijen'.

Eerder deze week deed de Amsterdamse deken Henrichs een oproep aan advocaten in zijn arrondissement om ‘verhoogd waakzaam’ te zijn op Russische cliënten die mogelijk sancties willen ontduiken. De deken moedigde kantoren daarnaast aan de banden met eventuele Russische cliënten opnieuw streng te controleren. Houthoff heeft dit dus gedaan en is tot de conclusie gekomen om de banden met Rusland te verbreken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938