Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het Grote Jongeren Verkiezingsdebat: "Zij vormen het zenuwstelsel van de stad"

15 maart 2022, 15.26 uur · Aangepast 15 maart 2022, 16.53 uur · Door Najim El Yarchouhi

Politici en jongeren gingen gisteravond nog een laatste keer met elkaar in debat voor de gemeenteraadsverkiezingen. In theater de Meervaart werden onder meer het onderwijs en het woningtekort in de stad besproken.

Het debat werd georganiseerd door jongerenorganisatie Young Amsterdam, die zich inzet om de stem van  jongeren in Amsterdam te vertegenwoordigen. Jongeren die actief zijn bij de jongerenorganisatie organiseren rond verkiezingstijd altijd een evenement om jongeren te stimuleren te stemmen of een beter beeld te krijgen van de politiek.

Naast Mourad El Otmani van Young Amsterdam is ook Yassine Boussaid, directeur van de Meervaart, blij met de opkomst van de jongeren. "Als je iets wil voelen, dan moet je bij deze jongeren zijn. We moeten vanuit de jongeren nadenken over wat zij meemaken, voelen en ervaren."

Quote

"Kom eens kijken hoe deze jongeren de stad letterlijk en figuurlijk kleuren. Zij vormen het zenuwstelsel van de stad."

Yassine boussaid, directeur meervaart

De afgelopen periode heeft AT5 voor de zevendelige serie 'Stemmen van de Straat' samengewerkt met Young Amsterdam. Een deel van de jongeren uit die afleveringen waren er ook gisteravond bij. Voor wie nog een keuze moet maken, de afleveringen zijn hieronder terug te zien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938