Start van hoofdcontent

Politiek

nl

CDA flyert in Weesp voor behouden enige zetel in de raad: "Hier zijn we de tweede partij"

15 maart 2022, 17.30 uur · Aangepast 15 maart 2022, 20.55 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het CDA flyerde vandaag in Weesp voor stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is nodig, want met twee procent van de stemmen, zoals er in de slotpeiling werd voorspeld, wordt het spannend of fractievoorzitter Diederik Boomsma zijn zetel behoudt. "Het CDA heeft in Weesp relatief meer stemmen dan in sommige andere delen van Amsterdam."

Jan Renzenbrink, huidig CDA-raadslid in Weesp, vertelt hoe de partij bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de op een na grootste werd. "Maar in Amsterdam is het moeilijk om één raadszetel over te houden", zegt hij.

'Beste raadslid van Nederland'

Boomsma zegt veel positieve reacties te krijgen op de markt in het nieuwe deel van Amsterdam. "Het gaat fantastisch, fenomenaal", aldus Boomsma. De fractievoorzitter werd gisteren uitgeroepen tot 'beste raadslid van Nederland'. "Ondanks dat we klein zijn in Amsterdam, hebben we toch veel invloed en dat merken de mensen. Dat zie ik ook hier op de markt wanneer mensen me feliciteren", vertelt Boomsma.

Quote

"Ik hoop dat we met de bijdrage van Weesp toch kunnen helpen om Diederik in de raad te houden"

jan renzenbrink, cda-raadslid weesp

Renzenbrink weet dat het misschien kielekiele wordt voor het CDA deze gemeenteraadsverkiezingen, maar houdt hoop. "Ik hoop dat we met de bijdrage van Weesp toch kunnen helpen om Diederik met die ene zetel in de raad van Amsterdam te houden."