Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

De Centrale Markthal komt na 15 jaar leegstand weer tot leven

18 maart 2022, 07.00 uur · Aangepast 18 maart 2022, 22.19 uur · Door Najim El Yarchouhi

De Centrale Markthal, ook wel 'de buik van Amsterdam' genoemd, wordt momenteel nog flink gerestaureerd, maar moet volgens de eigenaar over een paar jaar dé hotspot worden van de nieuwe woonwijk Marktkwartier in West. Er komt in totaal plek voor ruim honderd ondernemers. Om ook starters een kans te bieden kiest de eigenaar binnenkort drie ondernemers uit met het beste idee die een gratis plekje en startkapitaal krijgen. 

De gemiddelde Amsterdammer heeft nog nooit een stap gezet in de markthal op het Amsterdam Food Center. Niet zo gek, want de afgelopen tachtig jaar was de markthal alleen toegankelijk voor groothandelaren en daarna heeft het jaren leeggestaan. Inmiddels komt er meer leven in de brouwerij en is de hal al toegankelijk voor publiek als er een evenement is. In 2024 moet de volledige renovatie af zijn en is er plek voor ruim 100 ondernemers op het gebied van onder andere voedsel, mode, muziek en theater.

Quote

"We willen graag dat de Centrale Markthal een plek is voor iedereen uit de stad"

Michiel Rohlof, stichting boei

Eigenaar Stichting BOEi koopt sociaal erfgoed op om dat vervolgens terug te geven aan de maatschappij, de Centrale Markthal is een van die projecten. Om startende ondernemers ook een plek te geven kunnen zij hun idee tot 21 maart aanmelden. De beste drie aanmeldingen in de categorieën creatief, culinair en circulair, krijgen een startkapitaal en een plekje in de hal. Op 31 maart worden de winnaars bekend gemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938