Start van hoofdcontent

Stad

nl

Reggae-artiest Jah Cure krijgt zes jaar cel voor steekpartij op de Dam

22 maart 2022, 14.39 uur · Aangepast 22 maart 2022, 14.59 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Reggae-artiest Jah Cure is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot zes jaar cel voor poging tot doodslag. De 43-jarige Jamaicaan krijgt die straf na het neersteken van een concertpromotor.

Jah Cure (artiestennaam van Siccature A.) stak de 45-jarige promotor begin oktober op de Dam in zijn buik. Het slachtoffer liep daarbij onder meer een maagperforatie op.

De twee hadden een ruzie over geld. De rechtbank beschreef het als "ogenschijnlijk tamelijk onbeduidend conflict." Voorafgaand aan de steekpartij had Jah Cure nog dreigende voiceberichten gestuurd naar de concertpromotor.

'Zelfverdediging'

Voor het Openbaar Ministerie was het genoeg reden om aan te nemen dat de zanger een vooropgezet plan had. Het eiste daarom acht jaar voor poging tot moord. Omdat de rechtbank het bewijs te dun vond, ging het niet mee in die strafeis.

Jah Cure verklaarde in de rechtszaal dat hij vaker gewelddadige ruzies gehad heeft met het slachtoffer. Het was volgens hem de reden dat hij een mes bij zich had. Ook de promotor had er een op zak. Hij leek er naar te grijpen toen hij recht op Jah Cure af kwam lopen, vertelde de artiest. De rechter ging niet mee in het verhaal dat de zanger zijn promotor uit zelfverdediging neerstak.

Videoclip

De muziek van Jah Cure wordt over de hele wereld beluisterd. Hij was vorig jaar in Amsterdam om een videoclip op te nemen en zit sinds de steekpartij in Nederland vast. In 1999 werd hij in Jamaica veroordeeld voor wapenbezit en verkrachting. Hij kreeg 15 jaar cel, waarvan hij er acht uitzat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938