Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wereldberoemde yogi Sadhguru even in Amsterdam voor campagne

23 maart 2022, 17.49 uur · Aangepast 23 maart 2022, 22.12 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De wereldberoemde yogi en spirituele leermeester Sadhguru kwam dinsdagmiddag onder luid gejuich van duizenden aanhangers naar de RAI. Hier sprak hij zijn volgers toe voor de 'Save Soil' campagne. Het programma werd gepresenteerd door radio-dj Giel Beelen en Sadhguru ging onder andere in gesprek met actrice Carice van Houten.

Sadhguru is op 21 maart zijn reis van Londen naar India begonnen. Tijdens deze reis bezoekt hij 27 landen om aandacht te vragen voor de 'Save Soil' campagne. Opmerkelijk is zijn vervoermiddel, hij reist namelijk de wereld rond op een motor. Hier doet hij in totaal honderd dagen over en één van zijn eerste stops was in Amsterdam. Hier sprak hij de bezoekers toe over de gevolgen van de degradatie van de aardbodem.

Feestelijk ontvangst

Voor de ingang van de RAI wachtten grote groepen vrijwilligers en fans de goeroe met smart op. Met vrolijke muziek, gezang en dans vullen zij de parkeerplaats van de RAI. Een bezoeker vertelt: "Hij is fantastisch. Ik ben helemaal dol op hem." Een ander laat weten: "We zijn hier allemaal om hem te steunen voor een goed doel, voor onze toekomst."

Save Soil 

Sadhguru wil de wereld overtuigen om beter te zorgen voor de aardbodem. De mineralen in de grond vergaan. Daardoor blijft er onvruchtbaar zand over en kan er geen voedsel meer verbouwt worden. Een vrijwilliger legt uit: "We zijn hier samengekomen omdat er veel bodemvervuiling is op de wereld. Wij willen hier in Nederland aandacht voor vragen."

De volgende stad die Sadhguru gaat bezoeken voor zijn campagne is Berlijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938