Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Betaalautomaat bij tankstation Duivendrecht verwoest door plofkraak

30 maart 2022, 07.00 uur · Aangepast 30 maart 2022, 10.31 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Inter Visual Studio

Een automaat aan de De Flinesstraat in Duivendrecht is vannacht opgeblazen. De politie en Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) werden daarna opgeroepen.

De plofkraak vond rond 3.30 uur plaats. "De knal was te horen in de Kinkerbuurt", laat een bewoner van West weten. De politie heeft de omgeving afgezet. Op foto's die vanaf de parkeergarage gemaakt zijn is te zien dat de automaat totaal verwoest is.

Het gaat om de betaalautomaat bij het tankstation van groothandel Makro. Automobilisten kunnen daar met contant geld betalen om voor dat bedrag te kunnen tanken. Het tankstation is vanwege de plofkraak voorlopig niet bereikbaar. 

De EOD heeft gekeken of er nog explosieven achter waren gebleven, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Na de plofkraak reed er een donkere scooter weg met daarop twee personen met regenpakken. De politie heeft hen nog gezocht, maar ze zijn niet aangetroffen. 

Een woordvoerder van de Makro laat weten dat er twee ontploffingen plaatsvonden. "Waardoor dus de kassa's ontvreemd zijn en opengebroken zijn. De recherche is net weg, die hebben het vrijgegeven. We zijn nu aan het onderzoeken hoeveel er is buitgemaakt. Gelukkig halen wij om vijf of zes uur 's avonds alles leeg. Dus het zal wel meevallen."

Wat de plofkrakers gedaan hebben is volgens hem 'niet handig', gezien het feit dat de automaat vlakbij het tankstation ligt. "Het had inderdaad erger kunnen aflopen." Pomp 1 tot en met 4 blijven nog een aantal dagen dicht. Pomp 5 en 6, waar gepind kan worden, gaan waarschijnlijk later vandaag open. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938