Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Station Lelylaan gaat op de schop

30 maart 2022, 21.40 uur · Aangepast 1 april 2022, 07.54 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Station Lelylaan in Nieuw-West krijgt een grondige opknapbeurt. Het station wordt overzichtelijker en veiliger gemaakt, ook wordt het ingericht op het groeiend aantal reizigers voor de komende jaren. De werkzaamheden starten naar verwachting in 2023.

Artist impression Station Lelylaan - Gemeente Amsterdam

Bij de opknapbeurt wordt de stationshal vergroot en krijgt de hal een volledige glazen gevel. Aan de zuidkant van het station komt een bewaakte en overdekte fietsenstalling voor ongeveer 2800 fietsen. Aan de noordkant komt een fietsparkeerplaats voor ongeveer duizend fietsen, daardoor verdwijnen de fietsenrekken. 

'Keerlus'

Ook de tramhaltes bij het station worden aangepakt. De haltes onder het viaduct op de Cornelis Lelylaan worden breder en toegankelijker gemaakt. Daarnaast krijgt het station een 'keerlus', waardoor het een eindpunt wordt voor trams uit Nieuw-West en het centrum. 

"Het vernieuwen van station Lelylaan is hard nodig. Het voldoet niet meer aan de huidige eisen. Daarnaast groeit het aantal reizigers naar verwachting de komende tien jaar fors. De vernieuwing van het station zorgt ook voor een aanzienlijke verbetering van de leefbaarheid en sociale veiligheid van de stationsomgeving", laat wethouder Egbert de Vries (Verkeer en Vervoer) weten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938