Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moeder ontvoerde Insiya richt zich opnieuw tot koningin Máxima: "Ik reken op u"

1 april 2022, 10.35 uur · Aangepast 1 april 2022, 10.50 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Nadia Rashid, de moeder van Insiya (8) die ontvoerd is naar India, heeft zich in een brief en een video opnieuw gericht tot koningin Máxima. Aanleiding is een staatsbezoek van de president van India aan Nederland om 75 jaar vriendschap tussen beide landen te vieren. "Ik geloof erin dat Uw steun en Uw inzet Insiya kunnen terugbrengen naar Nederland, naar huis."

Insiya werd in september 2016 op klaarlichte dag ontvoerd vanuit het huis van haar oma in de Watergraafsmeer in opdracht van haar vader. Ondanks vele rechtszaken is het meisje nog altijd niet terug uit India, tot groot verdriet van haar moeder. De vader hangt een celstraf van negen jaar boven het hoofd.

Naar aanleiding van het staatsbezoek van president Ram Nath Kovind van India aan Nederland, van 5 tot en met 7 april, heeft Rashid een brief geschreven aan koningin Máxima. "Hoe mooi is het als dit staatsbezoek en deze vriendschap worden bezegeld met de terugkomst van Insiya naar Nederland", aldus Rashid. "Ik als moeder reken op u. Maar nog veel belangrijker: Insiya rekent op u."

Máxima refereerde bij een staatsbezoek aan India in 2019 aan de situatie van Rashid. Ze zei toen dat ze als moeder niet zou weten hoe je dat jaren kon volhouden. Een jaar eerder schreef Rashid al een open brief aan koningin Máxima om aandacht te vragen voor haar situatie. Vorig jaar oktober, vijf jaar na de ontvoering, zei Rashid er elke minuut aan te besteden om te kijken wat ze nog meer kan doen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938